A só élettani hatásai

A só élettani hatásai

Légúti problémák

allergia, asztma, köhögés, krupp, szénanátha, légcsőhurut, arcüreg- és középfülgyulladás, megfázás, COPD és dohányzás okozta problémák kezelésére

>>> Javasolt: inhalációs terápia.

A levegőben lévő mikron méretű sókristályrészecskék megtapadnak a tüdőben, majd feloldódva megsemmisítik a baktériumokat, allergéneket, inaktiválják a káros mikroorganizmusokat, így megtisztítva a tüdőt, gyógyítva a szervezetet.

Évről évre növekszik az allergiás, asztmás megbetegedések száma – pontos statisztika ugyan nincs, de annyi bizonyos, hogy ma már minden ötödik gyermek szenved allergiás betegségben és egyre nő a felnőtt korban kialakuló allergiás megbetegedések száma is. Mivel Magyarországon nincsenek természetes sóbarlangok, elhoztuk Neked a Himalája tiszta levegőjét, hogy természetes módon gyógyulhass gyógyszerek és mellékhatások nélkül.

The sun setting through a dense forest.
Bőr problémák

ekcéma, pikkelysömör (psoriasis), egyéb allergiás jellegű bőrproblémák

>>> Javasolt: inhalációs terápia.

A levegő nemcsak a tüdőt tisztítja, hanem onnan a véráramba jutva lényegében az egész szervezetre jótékony hatással van. Közvetlenül a problémás bőrfelületet sóoldattal vagy sószappannal érdemes kezelni. Ennek használatáról bővebben ITT olvashatsz. 

Immunrendszer erősítése

>>> Javasolt: inhalációs terápia, fényterápia.

A kristálysó-pára antibakteriális, antiallergén, aktiválja a szervezet öngyógyító erejét.
A só által kibocsátott negatív ionok tisztítják a levegőt, és jótékony hatással vannak a szervezetre.

Depresszió

lelki panaszok

>>> Javasolt: fényterápia.

A minket körülvevő színek rendkívüli mértékben befolyásolják kedélyállapotunkat, ezt már felismerték az ókori görögök is.
Az 1960-as években kezdtek el tudományosan is foglalkozni a színek erejével, napjainkban pedig már nagyon is elfogadott természetes gyógymód a színterápia.
A megvilágított sótégla falak energetizáló sárga, narancssárga és vörös árnyalataival a nap éltető energiáit sugározzák, amelyek képesek úgy feltölteni a szervezetet, akár egy nyári napfényáradatban eltöltött délután.

A sárga és a narancssárga az optimizmus, a remény jele. Szellemileg frissít és jókedvre hangol, kedvező hatást gyakorol az idegrendszerre, a depresszió ellen a leghatásosabb!

A vörös szín aktivitásra, dinamizmusra, bátorságra ösztönöz, mivel gyorsítja a vérkeringést. Depresszió esetén hatásosan alkalmazható, csökkenti a fáradtság érzetet. 

Koncentrációs zavar

fáradékonyság, alvászavar

>>> a megvilágított sótéglák stresszoldó és nyugtató színterápiás hatásúak

Mire használható még a só?

Szájhigiénia: Sóoldatot szájvízként is lehet használni, mely megakadályozza a fogínyvérzést és segít a rossz lehelet kezelésében is.
Menstruációs panaszok: Menstruációs görcsök esetén tegyünk melegített sópárnát az alhasunkra. Sópárna bővebb leírása ITT.
Lábgomba: A só fertőtlenítő hatásának köszönhetően sóoldatban történő lábfürdő, hatékonyan megszünteti a lábgombát.
Bőrápolás: A sóoldatos arcmosás csökkenti a pattanásokat, aknékat, nyugtatja és tisztítja a bőrt.
A sót pl. kókuszolajjal vagy egyébb növényi zsiradékkal keverve arc- és testradírként is használhatjuk.
Torokfájás: Nagyanyáink is már ismerték ezt az egyszerű és természetes megoldást, használjuk mi is: torokfájás esetén sós, meleg vízzel gargarizáljunk naponta kétszer.

NEM AJÁNLJUK a SÓTERÁPIUM sóbarlang látogatását:
  • heveny, lázzal járó megbetegedések esetén
  • fertőző megbetegedés esetén
  • alkoholos és egyéb tudatmódosító szer befolyásoltság állapotában
  • súlyos szívelégtelenség esetén
  • nyílt seb vagy sebek megléte esetén
  • epilepsziás betegség esetén
  • mentális betegség esetén csak felügyelettel