Szervhangok ereje

Időpont
Időpont(ok) - 2020/02/27
10:00 - 11:00

Kategóriák


A szervhangok ereje

A hangok rezgésváltozást idéznek elő. A hat hang felszabadítja a szervekben megrekedt energiát, és segíti az öngyógyító folyamatok beindulását.

A helyes testtartás és hangképzés megtanulása közben még több információ szervenként, hangonként.

  1. A tüdő hang (szszsz) gyakorlata: A megelőzés és/vagy megfázás, influenza, nyálka, fogfájás, dohányzás, asztma, tüdőtágulás vagy depresszió esetén, vagy a mellkas és a kar mozgásterének növelése céljából végezhető.
  2. A vese hang (húúú) gyakorlata: A megelőzés és/vagy hátfájás, fáradtság, szédülés, fülcsengés vagy a vese méregtelenítése esetén ajánlott végezni.
  3. A máj hang (sssss) gyakorlata: A megelőzés és/vagy harag, agresszió, vagy a máj méregtelenítése esetén hatásos.
  4. A szív hang (haaaa) gyakorlata: A megelőzés és/vagy torokfájás, atka, duzzadt íny vagy nyelv, szívbetegség, szívfájdalom, idegesség, rosszkedv, illetve a szív méregtelenítésére jó.
  5. A lép hang (khúúú) gyakorlata, a gyomorra és a hasnyálmirigyre is hat): A megelőzés és/vagy emésztési zavar, hányinger, gyomorgörcs, szélprobléma, hasmenés és a lép méregtelenítése esetén alkalmazzuk.
  6. A hármas melegítő hang (hííí) gyakorlata: A hármas melegítő vezeték a test három energiaközpontjára utal. A felső szint -az agy a szív és a tüdő- forró. A májat, vesét, gyomrot, hasnyálmirigyet és lépet magába foglaló középsőszakasz meleg. Az alsó szint pedig, ahol a vastag-és vékonybél, a hólyag és a nemi szervek helyezkednek el hűvös. Ez a gyakorlat kiegyenlíti a három szakasz hőmérsékletét, ezáltal mély, pihentető alvást indít el. Segít az altatókról való leszokásban, intenzív sportolás, vagy nagy meleg idején a szervek túlmelegedését megakadályozza. Nagyon hatékony a stressz csökkentésére, vagy csak egyszerű lazításra is kitűnő.

 

A gyakorlást meleg, laza ruhában és kényelmes lábbeliben tegyük.

(forrás: Mantak Chia A stressz életerővé alakításának taoista módszerei)

A gyakorlatokat mindenki saját felelősségére végzi és tudomásul veszi, hogy semmilyen esetben nem helyettesíti az esetleg szükséges orvosi kezelést!

Részvételi díj: 1500 Ft/fő. Kérjük jelentkezzen be.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.